BloodSTOP®

  • Sterila sårkompresser av naturlig bomullscellulosa
  • För både sår och näsblödning
  • Stoppar blödningar snabbt
  • Lämplig för personer som tar blodförtunnande läkemedel

För sår och näsblödningar

BloodSTOP® är anpassad till de allra vanligaste typerna av blödningar såsom skärsår, skrapsår och näsblödningar. Väven stoppar blödningen snabbt och kan anpassas genom att klippas, vikas och appliceras i flera lager.

Förhindrar kontaminering

När väven kommer i kontakt med blod eller sårvätska omvandlas den till en naturligt vidhäftande, genomskinlig gel som initierar koaguleringen och försluter sårytan, vilket minimerar risken för blodförlust och att smuts kommer in i såret.

100% naturlig bomullscellulosa

BloodSTOP® är tillverkad av cellulosa från 100% naturlig bomull. Produkten är fullt biokompatibel och biologiskt nedbrytbar.

Säkra, sterila singelförpackningar

Sterila singelförpackningar är säkra och enkla att ta med sig överallt. Förpackningen som totalt innehåller 10st singelförpackningar (8st 2,5x2,5cm; 2st 5x5cm) kan med fördel delas upp mellan t.ex. innerfickan, handskfacket, handväskan, portföljen etc. så att man alltid har en BloodSTOP® nära till hands om olyckan skulle vara framme.

Produkter

BloodSTOP® OTC, 10st

  • Sterila sårkompress som stoppar blödningar inom 1 minut
  • Omvandlas till en skyddande, transparent vidhäftande gel
  • Lämplig för både sår och näsblösningar

Beskrivning: Sterila, blodstoppande (hemostatiska) sårkompresser av naturlig bomullscellulosa. Sårkompressen är vattenlöslig, biokompatibel och pH-neutral. När den kommer i kontakt med blod eller sårvätska omvandlas den snabbt till en genomskinlig gel som fäster vid sårområdet, försluter såret och accelererar koaguleringsprocessen. Väven kan klippas, vikas och läggas i flera lager för att anpassas efter blödningen. BloodSTOP® stoppar blödningen snabbt och kan användas för både sår och näsblödning. Asken innehåller två olika storlekar.


Artikelnummer: 22101
Innehållsmängd: 10st (8st 2,5x2,5cm; 2st 5x5cm)
Klassning: Medicinteknisk produkt (klass IIb)

Innehåll: 100% naturlig bomullscellulosa (renad, vattenlöslig, företrad natriumkarboximetylcellulosa)

Läs alltid bruksanvisningen före användning

Återförsäljare

 

Kontakta oss

Aktiebolaget Atoma
Vargmötesvägen 2D
186 30 Vallentuna
Tel: 08-59076000
Fax: 08-59076050
info@atoma.se

Om oss

Atoma är ett familjeföretag grundat 1930. Under drygt 90 års tid har vi varit verksamma som apoteksleverantör, med huvudfokus att marknadsföra och sälja unika hälsofrämjande produkter inom en rad olika områden.

Snabblänkar